Поиск по этому блогу

пятница, 14 февраля 2014 г.

Süüria sõda - samm teel kolmanda maailmasõja poole.



Mida on piirkonna ühe demokraatlikuma ja arenenuma riigi Süüria valitsus teinud, et tema vastu sõjakirvest ihutakse?Meile püütakse massimeedia vahendusel selgeks teha, et selle riigi demokraatlikult valitud president (kellele ennustatakse järgmistelgi valimistel 75protsendilist toetust) Bashar al-Assad on paha. Mida aga tegelikult teame? Kuna Süürias toimuv on ülimalt tähtis globaalpoliitilisest seisukohast ja me sisuliselt oleme kolmanda maailmasõja lävel, puudutab teema meid kõiki ja meie kohus on anda oma panus uue suure sõja ärahoidmiseks, sellest vastutustundest ajendatuna minu kirjutis. Al-Assadist luuakse kuvandit kui verisest diktaatorist, palju väärtuslikku infot aga ei jõua massimeediasse või kaob sealt imekiirelt. Info, et mässuliste poolel sõdivad Katari, Saudi Araabia, Liibüa ja teiste riikide al-Qaeda sidemetega rühmitused, info mässuliste metsikustest Süüria tsiviilisikute kallal, info mürkgaas sariini kasutamisest mässuliste (mitte valitsusvägede) poolt. Info, et Euroopa Liidu otsus tühistada mässulistele relvamüügi embargo on vastuolus rahvusvahelise õigusega (ja on võimalik, et tegelikult tarniti neid relvi juba varem). Info, et USA senaator John McCain külastas illegaalselt sõltumatut riiki Süüriat ja kohtus mässulistega, sealhulgas Liibanoni palverändurite inimröövis osalenutega. Info, et al-Assad polegi omal maal nii vihatud diktaator ...
 
Valega alustatud sõjad
 Nüüdseks on selge, et Iraaki ja Liibüat rünnati kuritegelikult, valega agressiooni õigustades (massihävitusrelvad, mida keegi ei leidnud, Iraagi seostamine al-Qaeda ja kaksiktornide rünnakuga, millist seost tegelikult polnud jne). Paljud valed on paljastatud aastaid hiljem. Kas Süürias planeeritakse järjekordset valel põhinevat agressiooni? Sõja õigustamiseks on vaja vaenlane demoniseerida, nii on tehtud läbi aegade. See on hoolikalt kontrollitud info, mille mõjuväljas on valdav osa inimkonnast, ja praegune massimeedia (millest 98 protsenti kuulub vaid kuuele USA-Iisraeli taustaga suurkorporatsioonile) annab propagandaks ülisuured võimalused.
  Kas olete kunagi mõelnud, mis alust on seda infot uskuda? Näiteks CNNis näidatud teleklipp, milles Iraagi naine pisarsilmil kirjeldas Saddam Husseini sõdurite metsikusi sünnitusmajas, osutus lavastuseks.
 Iraagi sõjas tapsid koalitsioonivägede sõjardid hinnanguliselt 1,5 miljonit inimest, sealhulgas pool miljonit Iraagi last.
 Kui USA tollaselt riigisekretärilt Madeleine Albrightilt küsiti, kas see hind oli tulemust väärt, vastas too: "See oli raske valik, kuid jah, ma arvan, et see hind oli seda väärt." Künismi tipp. Iraagis sünnib siiani massiliselt sünnidefektidega lapsi ja vähki haigestumine on hüppeliselt tõusnud, kuna USA on sõjas kasutanud rahvusvaheliselt keelustatud vaesustatud uraani. Praegu on massimeedias suured ründavad pealkirjad Venemaa esimese S-300 raketisaadetise (need on, muide, kaitserelvad õhurünnakute vastu) saabumisest Süüriasse.
 Miks aga USA, Iisrael ja liitlased toetavad suveräänse riigi territooriumil al-Qaeda sidemetega terroristlikke rühmitusi, ehk siis sõja tegelikest põhjustest, massimeedia vaikib või valetab.\

read more...

Комментариев нет:

Отправить комментарий