Поиск по этому блогу

пятница, 14 февраля 2014 г.

Ultraheli kahjustab


 
ULTRAHELI
ehk vabatahtlik tasuline mutatsioon – tasu saabub 15-20 aasta pärast
Meie maal (jutt käib Venemaast) alustati ultraheli kasutamist 1993. aastal, kui lagunes rahvast kaitsev kontrolli süsteem, millel oli kohustus hoida inimesi tervist- kahjustava tehnika eest. Ultraheli peamine saavutus: selle kasutamise lihtsus ja kommertskasum – murdsid kõik "vana režiimi" tõkked – et juurutada see "kasulik" tehnika. Vanarežiimilised "mahajäänud" kontrolliinstituudid püüdsid väga täpselt selgeks saada, kuidas antud tehnika mõjutab inimese organismi. Püüti välja selgitada, kuidas see mõjub edaspidi, milliseid tagajärgi on oodata kaugemas tulevikus. Selliste uuringute kestvus oli keskmiselt 1-5 aastat ja seda tehti hiirte peal. NSVL seaduste järgi said kõik UH-ga kokkupuutuvad töötajad tervistkahjustava töö eest ka väärilist palka, pikemat puhkust jmt.



Turumajandus saabudes hakkasid arstid üksteise võidu hüüdma, et UH on süütu asjake ja väga vajalik, et seda on uuringutel väga mugav kasutada, eriti raseduse korral. Teatati, et Venemaal ei ole üldse teadust ollagi, mis te lolli mängite! Vaat läänes – seal on progress!
Nüüd aga hakkavad ka läänest kostma teised jutud ja ilmuma vastavad artiklid. Järjekordne uus uurimus näitas, et UH uuring rasedatel naistel võib takistada lootel normaalset aju arengut. Jelski Instituudi teadlased tõestasid, et UH lained mõjuvad lootele negatiivselt. Nimelt loote närvirakkudele, teatab saksa ajaleht "Die Zeit".
Grupp  teadlasi,  eesotsas  autoriteetse  neurobioloogi  Pasco  Rikatšaga,  mõjutas tiineid hiiri kolme viimase tiinuspäeva jooksul erineva pikkusega seanssidega. Kasu- tati seadet, millega uuritakse tavaliselt inimesi. Seejärel otsiti loodete ajus markeeritud neuroneid, mis peavad enne sündi kolme päeva jooksul liikuma teatud kohta ajus. Aju oli välisvaatlusel ja siseehituselt visuaalsel vaatlemisel täiesti normaalne, ka suurus. Kuid kõigil hiirepoegadel ei olnud nn E16 neuronid oma kohale liikunud. Need olid justkui hallaju süvakihtidesse "ära eksinud", kuigi oleksid pidanud saabuma ajukoorde. Mida rohkem looteid kiiritati, seda enam oli "eksinud" neuroneid. Osad neuronid olid isegi valges ajuolluses. Nendel rakkudel puudusid ka positsioneerivate neuronite kindlad keemilised omadused. Sellised rakud ei suuda täita neile looduse poolt määratud ülesandeid. Ühesõnaga: TOIMUB RAKKUDE DNA MUTATSIOON.
UHs kasutatakse kõrgsagedusega laineid, mis läbides vedeliku või pehmed koed, näitab tihkemate kudede kogumit ehk siis antud juhul loodet. Lained peegelduvad ja ekraanile moodustub loote kujutis. UH uuring ei vaja mingit eelnevat ettevalmistust. Vaid raseduse algjärgus palutakse tulla uuringule täis põiega, et saada teravam pilt. Heida vaid pikali, kõht paljaks, geel peale ja kümmekonna minutiga ongi ülevaade olemas. Emadele meeldib ekraanilt näha oma lapsukest ja palutakse mälestuseks teha ka esimesed "fotod". Tavaliselt reageerivad looted uuringule aktiivse liigutamisega. Seda testi kasutatakse ka "tarkpeade" poolt juhul, kui emad on mures, et loode on kaua liikumatu olnud. Selle uuringu käigus loote südamelöögid sagenevad. Loode tunneb rünnakut ja reageerib kiiritusele reflektoorselt, püüdes end "päästa". Uudishimu rahuldamine, näiteks soo teada saamiseks, ei ole just eriti tugev argument, et maksta oma lapse tervise hinnaga... Näiteks USA Rahvuslik Instituut ei kiitnud heaks kohustuslikke UH uuringuid kõikidele rasedatele.
read more...

Комментариев нет:

Отправить комментарий